Rent subjektivt handler Positiv psykologi om at værdsætte positive oplevelser: Trivsel og tilfredshed, håb og optimisme og flow og lykke.

Positiv psykologi findes og praktiseres på flere planer.

  • På det individuelle niveau handler det om positive individuelle træk – kapaciteten for kærlighed og kald, mod interpersonelle færdigheder, æstetisk følsomhed, vedholdenhed og tilgivelse, originalitet, fremtidsrettethed, åndelighed, stort talent og visdom.
  • På gruppeniveau handler det om demokratiske dyder og de institutioner, der er med til at gøre enkeltpersoner til bedre medborgere: ansvarlighed, omsorg, altruisme (modsatte af egoisme = næstekærlighed og uselvisk), civiliseret adfærd, mådehold, tolerance og arbejdsetik.

Positiv psykologi handler derfor om hvilke handlinger der fører til trivsel samt positive individer og samfund.

DEN SUNDE KROP

Positiv psykologi er i psykologien, hvad sundhedsfremme er for sundhedssektoren. Det er videnskab, som fokuserer på, hvorledes mennesker kan trives og samtidig kan fungere på et optimalt niveau, og som derved er rettet mod at forebygge snarere end at behandle. Det vil sige, at genstandsfeltet primært er noget, som allerede fungerer godt; som den sunde krop i sundhedssektoren. Et væsentligt aspekt ved positiv psykologi er nemlig, at trivsel er normaltilstanden hos mennesker.

​Få mit nyhedsbrev!

​​Få nyheder og tilbud direkte i din indbakke.
Jeg spammer ikke og du kan altid framelde dig igen.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"0a405":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"0a405":{"val":"rgb(0, 145, 153)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"0a405":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Tilmeld nyhedsbrevet nu!