Stresshåndtering for private:   

Det moderne samfund er et stresset samfund og hvor stress bliver kaldt for en folkesygdom, eller ligefrem en stress-epidemi. Nationale undersøgelser på området fortæller os, at omkring hver fjerde dansker døjer med stress. Det er derfor vigtigere end nogensinde før, at have stresshåndtering for øje.

 

Stresshåndtering for erhverv:

Er du som erhvervsdrivende og/eller leder, opmærksom på dine medarbejderes trivsel. Stress er mere reglen end undtagelsen på danske arbejdspladser. Det er således ikke er spørgsmål OM der er stress, men hvor MEGET stress, der er. Stress er et vilkår der er vanskeligt, at undgå i erhvervslivet nu til dags. Det vigtigste er at du som leder og erhvervsdrivende har fokus på jeres stresspolitik og stresshåndtering. Dette gøres bedst ved tidlig opsporing og forebyggelse af stress.

Forebyggende stresshåndtering på arbejdspladsen:

En effektiv indsats mod stress kræver en indsats på alle niveauer i en virksomhed, såvel organisatorisk, ledelsesmæssigt, kollegialt og individuelt. At være leder betyder du er rollemodel for dine medarbejdere, dvs. hvis du er i stand til at håndtere stress og forebygge effektivt, er du en positiv rollemodel for dine medarbejdere.

Det er altid bedre at forebygge end at helbrede. Alvorlig stress kan have en række konsekvenser for både arbejdspladsen samt medarbejderen.

5 hurtige til forebyggelse af af stress:

  1. Vær åben om stress i virksomheden, så det ikke er et tabubelagt emne.
  2. Brug jeres stresspolitik effektivt, har I ikke en så søg at få lavet en.
  3. Vær en god rollemodel.
  4. Sæt hurtigt og effektivt ind overfor medarbejdere med stresssymptomer.
  5. Dialog er vejen frem til en stressfri arbejdsplads.

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                       

Få mit nyhedsbrev!

Få nyheder og tilbud direkte i din indbakke.
Jeg spammer ikke og du kan altid framelde dig igen.